Rostskyddsbehandla med passivering

Ytbehandling med elförzinkning

Vår ytbehandling består av elektrolytisk förzinkning. I processen använder vi surzink.

Vad är passivering?

Vi ytbehandlar idag med blå, gula och svarta passiveringar. Vi har även eftertätning (sealer). Vi utför även väteutdrivning efter förzinkning om kunden önskar det. 

Varje vecka skickar vi, utöver våra egna tester, även badprover till våra kemikalieleverantör Schlötter Svenska AB, MacDermid Scandinavia AB och Coventya AB för att jämföra och därmed säkerställa vår process för att få ett jämt och fint slutresultat på våra produkter.

Teknisk data:

Vår hängzinkline är helautomatisk med 35 olika bad/kar för olika ”vätskor” och som klarar gods som är:

  • Max längd: 2700 mm
  • Max bredd. 350 mm
  • Max höjd: 1100 mm
  • Max vikt: 200 kg.

Vi kan även ytbehandla småskruvar och dylikt i vår truminsats. 

Hängzinkline

Combined ShapeCreated with Sketch.

Tjänster

Gul passivering

Gul passivering är baserad på trevärt krom och skyddar galvaniskt avsatta zinkskikt ytterligare. Beläggningssystemet optimerar korrosions­beständigheten och är stabil mot solljus.

Blå passivering

Blå passivering för elektrolytiska zink­beläggningar som ger ett enhetligt blankt, blåaktigt utseende. Den beläggs med skikt från surzink och är baserad på CrIII och innehåller varken kobolt (Co) eller några andra CMR substanser (Cancerogen, Mutagen, Reproduktions­toxisk). Glans och korrosionsskydd är stabilt även efter värmebehandling (3h 210°C eller 24h 120°C). Generellt är temperaturstabiliteten bättre på surzink.

Svart passivering

Svart passivering är baserad på trevärt krom, för användning på el-pläterad zink ifrån en kloridbaserad sur elektrolytprocess som ger mycket goda korrosions­egenskaper även efter värme­behandlingar, samt ger kontrollerade friktions­egenskaper.

Väteutdrivning

Ju hårdare en detalj är desto känsligare är den för väte­upptagning i samband med en elektrolytisk ytbehandling. Detaljer med en hårdhet över HRC 31, HV 300, HB 300 eller en brottgräns över 1000 N/mm2 ska väte utdrivas efter elektrolytisk ytbehandling. Väteutdrivning är en värmebehandling som utförs vid en temperatur av ca 200°C.

Sealer/Topcoat

Sealer/Topcoat ger en attraktiv homogen svart passiveringsfilm. Passiveringen är kemiskt stabil och lösningen har lång livslängd. Genom att applicera en Sealer/TopCoat kan både utseende och korrosions­egenskaperna förhöjas ytterligare.

Rostskyddsinhibitor

Rostskyddsinhibitor järn och stålinhibitor efter trevärda passiveringar. Produkten skyddar utsatta opläterade ytor och appliceras i sista sköljningen innan torkning efter passiveringar. Denna produkt är bra vid transporter efter ytbehandling, samt vid kortare lagring. Rostskyddsinhibitorn lämnar en tunn film på ytan och förändrar inte passiveringens utseende.

Leveranser

Leveranser till och från Y-tech sker med högsta kvalité och service med hjälp av vår egen lastbil eller via externa speditörer såsom DHL, Schenker, Bussgods, Postgods m.fl.

Combined ShapeCreated with Sketch.

Såhär går det till

Konsultation

Ring eller skicka gärna mail till oss för att ställa frågor om vår ytbehandling. Se kontaktuppgifter.
Vi gör en offert om så önskas och gör gärna kundbesök för att presenteras oss djupare och för att se er verksamhet.

Process

Vår hängzinkline är helautomatisk med 35 olika bad/kar för olika ”vätskor” och som klarar gods som är Maxlängd: 2700 mm, Maxbredd. 350 mm, Maxhöjd: 1100 mm, Maxvikt: 200 kg. Vi kan även ytbehandla småskruvar och dylikt i vår truminsats.

Leverans

Leveranser till och från Y-tech sker med högsta kvalité och service med hjälp av vår egen lastbil eller via externa speditörer såsom DHL, Schenker, Bussgods, Postgods m.fl.